Klima Santralleri
Teknik Özellikler
Havalandırması olmayan kapalı mekanlarda yaşamak ve sanayi tesisinde ise üretim yapmak ve hizmet vermek zordur. Klima Sistemleri ; ısıtıcı ve soğutucu serpantin, taze hava, egzost ve karışım havası damperleri, nemlendirici ünite ile aspiratör ve vantilatör den oluşmaktadır. Sistem Karışım Havalı ısıtıcı ve soğutucu ünitesi bulunan klima santralidir. Santral merkezi olarak hizmet ettiği mahalleri havalandırmak ve sıcaklık ile nemini konfor şartlarına ulaştırmak ve bunları yaparken enerji tasarrufu için hizmet verecektir.
Tesise şartlandırılmış havalandırma yapmak için klima santrallerine ihtiyaç vardır. Klima santralleri kapasitelerine biz, tip ve kalitelerine müşterilerimizin seçmesini tercih ediyoruz. Çünkü firma olarak müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak bizim en önemli görevimizdir.
Klima Santralleri Kullanım Alanları
Tarım, Tekstil sektörü, kimya, hastane ve sağlık kuruluşları, okul ve üniversiteler, ilaç, depo ve antrepo, market, matbaa, alışveriş tesisleri, sanayi tesisleri, fabrikalar, inşaat, AVM ve sinema, otel, hastane, lokanta, okul, büro, cafe vs. tesislerinde, havalandırma, ısıtma, soğutma ve nemlendirme amacıyla Kullanılmaktadır
Klima Santralleri Genel Özellikleri
Hücre iskeleti, özel tasarlanmış alüminyum enjeksiyon köşe birleştirme elemanları, giydirme körük contalı, haddelenmiş eloksallı alüminyum profillere, civata birleştirmesi ile yapılır. Hücrelerin altında galvaniz şase ayakları mevcuttur. Hücre birleştirmeleri hava sızmasına müsaade etmeyecek contalarla, kuvvetli civata bağlantısı ile gerçekleştirilmektedir. Hücre yüzey panelleri çift cidarlı olarak, dış yüzey 0.90 mm, iç yüzey 0.70 mm kalınlıktadır.
Dış yüzeylerde GALVANİZ veya RAL 5007 renginde PVC kaplı saç kullanılmaktadır. Müşteri talebine göre İç yüzeyler standart olarak GALVANİZ saçtandır. Panellerin kalınlığı standart olarak kapasite serilerine göre 25 mm veya 35 mm kalınlıkta yapılır. Bu paneller hücre iskeletine sızdırmazlığı sağlayan plastik yataklı vidalar ile montajlıdır. Sonradan sökülüp takılmaya elverişlidir. Cidarlar arasına çift alternatifli standart olarak DIN 4102 A1 sınıfı 140 kg/m3 yoğunlukta Taş yünü veya DIN 4102 B3 sınıfı 45 kg/m3 yoğunlukta Poliüretan, sıcak enjekte edilerek yapılmaktadır. Müşteri talebine göre özel seçenekler mevcuttur. Hava damperleri, zıt kanat dönüşlü hava dinamik kanat yapısında özel haddelenmiş alüminyum profil kanat ve kasadan mamüldür. Filtreler kaba (kasetli) ve torba filtreler birlikte yay sıkıştırmalı, sızdırmaz contalı kasalara monte edilebilir. Filtre kasetlerinde korozyona karşı krom-nikel kaplamalı puntalı tel kafes ve galvaniz saç kasa kullanılır. Hijyenik santrallerde ise galvaniz kaplı aksamların tümü paslanmaz yapılmaktadır. Fanlar optimum verimlerde ileriye veya eğik kanat konstrüksiyonlu, çift emişli serisinden seçilir. Fan ve motor bağlantıları titreşimi alıcı yaylı vibratörler ve körük konvertörler ile irtibatlandırılır. Motorlar alternatifli motor montajına uygun, kızaklı ve kelebek tipli kayış gerdirme tertibatlarına monte edilir. Fan tahrikinde göbekten civatalı sıkıştırmalı ( kolay sökülüp takılabilen ) konik göbekli balansı yapılmış kasnaklar kullanılır. Fan, motor ve santral alt kademelerinde güçlendirilmiş özel form bükümlü galvaniz saç kaideler civata bağlantılı olup gerektiğinde sökülüp takılmaya elverişlidir. Yoğuşma tavaları ( soğutma ve nemlendirme ) paslanamaz sacdan yapılır. Damla tutucular özel haddelenmiş, alüminyum profilden yapılır. Servis kapaklarında kolay açılabilir boşluksuz menteşeler ve sızdırmazlığı sağlayıcı sıkıştırmalı kapak kolları kullanılır. isteğe bağlı olarak kilitlenebilir kollar kullanabilir Isı geri kazanım uygulamalarında uygun plaka tipi ısı dönüştürüleri, cihazlarımıza çok kolay akuple edilebilir. Hava akış yönüne göre hücre eliminatörlü ve elimanatörsüz olarak üretilir. Yüksek verimlerde enerji tasarrufu sağlanır.